Welkom! Welcome!

 Click here for English http://www.tannehoff.nl/en/Welcome.htmlhttp://www.tannehoff.nl/en/Welcome.htmlshapeimage_2_link_0
Klik hier voor Nederlandshttp://www.tannehoff.nl/nlhttp://www.tannehoff.nl/nl/Welkom.htmlshapeimage_3_link_0

Welkom op mijn website! Op deze website vindt u meer informatie over mijn aquariumboeken en over mijn eigen aquarium.


Welcome to my website! On this website you can find more information about my aquarium books and about my private aquarium.


Finding Dory

Wat een leuke film!


In deze populaire film speelt Dory de hoofdrol. Dory heet in het Nederlands Picassodoktersvis en de wetenschappelijke naam is Paracanthurus hepatus. Na het zien van films met schattige dieren kan de verleiding groot zijn zo’n dier zelf te willen hebben.

Na het verschijnen van de film Finding Nemo explodeerde de verkoop van anemoonvisjes ofwel ‘Nemo’s’. Helaas zijn zeeaquariumvissen zonder de juiste kennis lastig houdbaar.


Dory is nog lastiger, ze worden snel ziek en kunnen onder de juiste omstandigheden in zo’n twee jaar tot 35 cm uitgroeien. Ook ervaren zeeaquariumliefhebbers hebben vaak moeite deze vis gezond te houden. Ook komen alle in de winkel aangeboden Dory’s uit het wild. Dory hoort niet thuis in een klein aquarium. Ook in een pas opgezet aquarium heeft Dory niets te zoeken. Gelukkig waarschuwen veel media daarvoor, zoals bijvoorbeeld het AD. Als aquariumliefhebber, als vader, als bioloog, als docent en als aquariumboekenschrijver sluit ik me helemaal aan bij deze waarschuwingen.


Het houden van een zeeaquarium is een prachtige hobby. Maar als je een bakje met een Dory koopt, zul je snel teleurgesteld worden. Lees je goed in. Mijn boekje is een uitstekend begin.


Zoetwater-aquaria kunnen ook erg mooi zijn. Ze zijn daarnaast makkelijker te onderhouden en ze zijn meestal duidelijk goedkoper. Het is zelfs mogelijk er een Finding Dory-thema aan te verbinden, zoals in deze video te zien is. Ook een zoetwateraquarium kan een prachtig begin zijn van een enorm leuke nieuwe hobby.


Veel aquariumplezier toegewenst!